Roep uit de keuken en maak het verschil!

Ik deel vandaag 3 tips (plus een gratis vioolouder download)


Zonder ondersteuning en hulp van thuis kan de voortgang van uw zoon/dochter echt worden beïnvloed.

Als je te maken hebt met zeer jonge kinderen, dan hebben ze gewoon nog niet de vaardigheden die ze nodig hebben als het gaat om alleen thuis oefenen.

Laten we de realiteit dus accepteren en aan de slag gaan!

  1. Hier voor jouw als viool ouder mijn gratis download ‘Roep vanuit de keuken’ als je echt geen tijd hebt om je kind te helpen of je de kennis niet hebt om je zoon/dochter te helpen. Het is gemakkelijk, het is te doen (plak het op de koelkast!) En dit kleine duwtje in de goed richting zal een verschil maken in de voortgang van je zoon/dochter.
  2. Vorige week vroeg ik aan mijn leerling als oefentaak om mij het liedje aan te leren. nodigen op de piano voor een mini-oefensessie. Ik merkte dat ze ineens een belangrijk verband legde over een herhalend patroon in haar muziek. En ze was echt heel geconcentreerd alles voor aan het doen. Mijn tip voor jouw als ouder als je toch even 10 minuten hebt om je zoon/dochter ui te nodigen op de viool voor een mini-oefensessie. Daarna vraag je of je kind het lied helemaal wil voorspelen terwijl jij eventueel weer een andere taak intussen kunt doen.
  3. De vioolles is maar 1 keer in de week en daarom voor de docent best lastig om in die 30 minuten per week zorg te kunnen dragen voor ook alle andere dagen. Daar hebben de docenten ook echt de hulp van de ouders nodig. Daarom is samenwerken met elkaar (docent, leerling, ouder) belangrijk. Door flexibiliteit en begrip kunnen we al een verschil maken. Ik als docent kies altijd voor een flexibiliteitsroute. Zo geef ik ook de mogelijkheid voor extra coaching voor de leerlingen in het oefenen thuis. Een “personal trainer” op maat!

Succes beste ouders, maar bovenal plezier en geniet van de muziek momenten in huis!

2 thoughts on “Roep uit de keuken en maak het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...