Maak je eigen mini vioolserie

Als docent loop ik vaak tegen het ongeduld van de leerlingen en hun ouders aan. Vorige week kwam er zelfs een ouder naar mij toe wanneer haar 5 jarig zoontje bekende liedjes van bekende componisten gaat spelen.

Voor sommige leerlingen gaat het leren vioolspelen niet snel genoeg. Laten we eerlijk zijn dat je op een piano sneller een melodie zult leren spelen dan op de viool. Tevens leven we nu in een maatschappij waarin alles snel en nog sneller moet. We drukken bij wijze van spreken op een knop en klaar is kees.

Dat maakt het dat zowel de leerling als hun ouders lastig begrijpen dat je echt moeite moet steken in het leren bespelen van de viool. Zelfs de kleine vooruitgangen is voor de leerling en hun naasten nauwelijks hoorbaar. Terwijl ik als docent de kleine stapjes echt wel heel goed hoor.

Ik heb sinds dit nieuwe seizoen dan ook iets nieuws bedacht om ze daar meer bewust van te maken. Dat ze de vooruitgangen beter gaan zien en horen, waardoor ze ook geduldiger zullen zijn en gemotiveerd blijven om door te gaan.

Het maken van je eigen mini vioolserie

Na een week trainen en vioolles te hebben gehad een opname maken van een liedje, mag ook meerdere liedjes zijn. En na 4 weken kijk je jouw mini vioolserie samen met je ouders terug onder het genot van een drankje en een hapje.

Ze zullen versteld van de vorderingen en hé zeg nou zelf, wie wil nou niet zijn eigen Netflix serie…….

Leuk als ze deze serie ook met jouw als docent delen om zo ook met je leerling nog te kunnen reflecteren.

Het is gelijk ook een extra stok achter de deur om thuis aan de slag te gaan met de viool.

Heb ik iets gemist?

Heb jij als docent nog een tip betreft het ongeduld bij de leerling en ouders? We zouden het leuk vinden als je het in de reacties hieronder deelt.

En vergeet niet zoek je nog wat extra motivate materiaal om de leerling thuis te laten trainen check mij verscheidene trainings spelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...